4/9/10

[ Haydamaky - Ace of Spades ]

.
Έτσι, χωρίς ιδιαίτερο λόγο,
μόνο μέ την χαρά της ανακάλυψης μιας υπέροχης διασκευής (της διασκευής των άγγλων μηχανοκέφαλων) και για καλή χρονιά
-ο Σεπτέμβρης άλλωστε δεν σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας σεζόν..? Τι δουλειά έχει η πρωτοχρονιά μεσ' το καταχείμωνο..? Τεσπά, άλλου παπά ευαγγέλιο, για τις διασκευές ήθελα να πω και λέω ότι: καλή διασκευή δεν είναι αυτή που απλά πατάει σωστά πάνω στις νότες του αρχικού τραγουδιού, αυτή μπορεί να είναι μια καλή εκτέλεση. Καλή διασκευή είναι αυτή που πατάει σαν σκαλοπάτι επάνω στις αρχικές μελωδίες και τις χρησιμοποιεί για να πάει κάπου αλλού..! Που..? Δεν έχει και πολύ σημασία, αλλού..! Στην περιπτωσή μας πάντως μέχρι την Ουκρανία -για να μας δείξει επιπλέον μια ορθή χρήση του ακορντεόν, τον Λοϊζο και τον Μαρκόπουλο και τους κουλτουριάριδες μου μέσα..!



Καλή απόλαυση και καλό χειμώνα..!
Υ.Γ: Για την ανακάλυψη, και για ακόμα περισσότερες ουκρανικές ανακαλύψεις, κλικ εδώ!
.

6 σχόλια:

sure-realism είπε...

polu wraia h anakalupsh sou..... m'arese toooooooooosssssssoooooooo polu!!!! akou kai auto an thes


http://www.youtube.com/watch?v=nN67rqSIS5Y

bebaia egw de se taksideuw polu makrua.

Rosa Del Foc είπε...

Viva el surrealismo..!

Papatragos είπε...

Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με την προσέγγισή σου...εκεί στο τέλος σε βρίσκω λίγο κακούλη, αλλά δεν πειράζει,χεχε!
Βέβαια το τραγουδάκι δε με ενθουσίασε, εξακολουθώ να προτιμώ το πρωτότυπο...

Rosa Del Foc είπε...

Και 'γω εξακολουθώ να προτιμώ το πρωτότυπο, το l'as de Pique δηλ. από τους Arseniq 33..! Μπορείς να το βρεις εδώ: http://www.mediafire.com/?3tyzmkgg1iy (το Νο5 αν θυμάμαι σωστά). Και περιμένω και τη γνώμη σου για το mediBALKANterranean..!

massilia21 είπε...

Πολύ καλοί οι Haydamaky (bad accordeon). Είναι πάντα δείγμα ενός κλασσικού τραγουδιού ότι μπορεί να εμπνέει εκατοντάδες διασκευές και (σχεδόν) όλες να ακούγονται από καλές ως πάρα πολύ καλές. Μέχρι και οι Ισπανοί death metalάδες Avulsed δεν κατάφεραν να το χαντακώσουν το τραγούδι (όσο κι αν προσπάθησαν).

Απειρες μεταλλικές διασκευές αλλά μακράν η καλύτερη όλων λυπάμαι αλλά είναι αυτή των Bathory - απλά μεγαλοπρεπής. Και όσο για την πιο fun διασκευή μακράν αυτή των Hayseed Dixie (AC DC αλλά στο βλαχοαμερικάνικο) - υπάρχει στο youtube - σκέτη απόλαυση.

Rosa Del Foc είπε...

Ωραία και αυτή των Bathory, δεν τη γνώριζα, αλλά και πολύ επική ομολογώ για τα γούστα μου..! Thanx man!