4/3/10

Με αφορμή έναν ποδοσφαιρικό τσαμπουκά:

«Είμαστε, τι είμαστε, τίποτα δεν είμαστε βρε!..»

Ένα τσούρμο μαντράχαλοι είμαστε που μαζευόμαστε μια-δυο φορές τη βδομάδα για να παίξουμε μπάλα και να τα
π(ι)ούμε, οργανώνοντας μόνοι μας και με τους δικούς μας όρους τη διασκέδαση μας, με γνώμονα πάντα τη συντροφικότητα και τη φιλία.
«Του βρώμικου τους κόσμου τη βρωμιά»
δεν την αποδεχόμαστε και δεν την θέλουμε
στο παιχνίδι και τις σχέσεις μας, γι’ αυτό και:

Για την καλύτερη συνεννόηση μας, για την αποφυγή παρεξηγήσεων και διαιτητών, όποιος ζητάει κάτι μες το παιχνίδι το παίρνει και κάθε περιττή κουβέντα τελειώνει πριν καν αρχίσει.

Διαμορφώνουμε μόνοι μας τους κανόνες του παιχνιδιού μας και κάθε πιθανή αμφισβήτηση συζητιέται αργότερα. Έτσι δεν «κλέβουμε σφυρίγματα» και δεν αδικούμε στις περί φάουλ αποφάσεις μας. Ότι ισχύει για ‘μας ισχύει και για τους άλλους, οπότε δεν θα είχε και νόημα κάτι τέτοιο.

«Αρχηγιλίκια» και «παλιοσειρές», τέλος! Είμαστε όλοι ισότιμοι και ο λόγος όλων έχει την ίδια βαρύτητα. Η μόνη διαφορά είναι η ευθύνη που έχουν οι «παλιότεροι» να εξηγούν και να μεταδίδουν τις κοινά συμφωνημένες αρχές μας στους «νεότερους».

Αποφεύγουμε, ειδικά μέσα στο παιχνίδι, αντιπαλότητες και γκρίνιες. Οποιαδήποτε διαφωνία ή παρεξήγηση μπορεί να συζητηθεί με υπομονή και σεβασμό αργότερα, μετά το ματς. Έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι καθόμαστε και για καμιά μπύρα, που είναι και ο απώτερος στόχος του αθλήματος..!

Όποιος σηκώσει χέρι σε αντίπαλο ή συμπαίχτη εξοστρακίζεται αυτόματα και με συνοπτικές διαδικασίες. Τσαμπουκαλίκια και «αλητείες» μακριά ‘μας.

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και γι’ αυτό, με όλον τον σεβασμό, εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Οι παραπάνω αναφορές είναι γενικές και φυσικά είμαστε και εμείς οι ίδιοι υπόλογοι απέναντι τους. Μ’ αυτούς τους όρους θέλουμε να παίζουμε, κάπως έτσι διασφαλίζουμε την ψυχαγωγία και την κοινωνικότητα μας.

Κάθε συμπληρωματική πρόταση που μπορεί να αφορά στο κοινό μας καλό είναι φυσικά καλοδεχούμενη και συζητήσιμη.

Άντε, ‘γειά μας
«και ας πάν’ στην ευχή τα παλιά»!..
Viva,
deportivo la siesta!


Υποσημείωση:


Οι όποιες διευθετήσεις φυσικά και δεν ακυρώνουν τα σχέδια ενίσχυσης της ομάδας, αδιάψευστος μάρτυρας ο φωτογραφικός φακός: ο subcomatade FRD, με τα συμφωνητικά στο χέρι, ποζάρει με τον επιθετικό της ΑΕΚ. Σε περίπτωση ναυαγίου της επέκτασης συμβολαίου του η Deportivo la Siesta θα έχει τον πρώτο λόγο για την ένταξη του στο δυναμικό δυναμικό της..!

Δεν υπάρχουν σχόλια: