9/4/11

[ φοροκτόνος έκτρωση ]

.
Σύμφωνα με εχέμυθο ωτακουστή του υπουργού οικονομικών αλλά και με τα παπαγαλάκια του υπουργείου υγείας, η κυβέρνηση φέρεται να μελετά και να προετοιμάζει νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση των αμβλώσεων. Στα αρμόδια υπουργεία έχουν ηχήσει σήματα κινδύνου καθώς μαζί με την αύξηση της ανεργίας παρατηρείται παράλληλη αύξηση τόσο της υπογεννητικότητας όσο και των αμβλώσεων. Μέσω των τελευταίων το κράτος χάνει φόρους αλλά και νέους φορολογούμενους. Ανεπίσημα χείλη αναφέρουν ότι "πρέπει να μπει ένα τέλος στην κοινωνική αυθαιρεσία που με τις ανεξέλεγκτες αμβλώσεις στερεί πρωτογενείς πηγές εσόδων και κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα το πρόγραμμα κοινωνικής σταθεροποίησης και δημοσιονομικού ελέγχου που θα μας βγάλει από την κρίση".
Χωρίς προς το παρόν να έχουνε διαρρεύσει συγκεκριμένες διατάξεις η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επιβολή διοικητικού προτίμου 6.000 ευρώ (μέσω της εφορίας) για κάθε έκτρωση και διώξεις πλημμεληματικού χαραχτήρα έως 2 χρόνων φυλάκισης για τις γυναίκες αυτές που θα κριθούν υπότροπες σε άμβλωση κατά εξακολούθηση. Ο νόμος θα έχει αναδρομική ισχύ δεκαετίας και θα εξαιρούνται από αυτόν μόνο αποδεδειγμένα βαριές ιατρικές περιπτώσεις. Παράλληλα σχεδιάζεται αύξηση του ΦΠΑ στα προφυλακτικά και στα αντισυλληπτικά γενικότερα.
Αντιδράσεις φαίνεται να υπάρχουν ακόμα και στο εσωτερικό του διακυβερνητικού σχηματισμού καθώς δεν λείπουν οι φωνές αυτές που θέλουν τα νέα μέτρα να επεκταθούν στους άγαμους άνω των 35 ετών αλλά και στους ομοφυλόφιλους. Από το περιβάλλον του υπ. εθνικής άμυνας ασκούνται ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις καθώς υποστηρίζεται ότι οι εκτρώσεις εκτός από φοροκτόνες είναι και στρατοκτόνες αφού εκτός των άλλων ζημιώνουν και την επάνδρωση των ενόπλων δυνάμεων.
Αντιδράσεις φαίνεται να έχουμε και στα κόμματα της αριστεράς απ' όπου καταγγέλλεται η έμφαση στην καταστολή και η αδυναμία πρόληψης των αμβλώσεων. Αντιθέτως ΝΔ, ΛΑΟΣ αλλά και η Εκκλησία της Ελλάδος διατείνονται υπέρ της αρχής του υπό διαμόρφωση νομοσχεδίου. Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε επιφυλακτική αλλά και σταθερή στην αρχή της δημιουργικής αντιπολίτευσης.
Έτσι όλα δείχνουν ότι σύντομα ένα εκτρωματικό κοινοβούλιο θα υπερφορολογήσει ακόμα και τις εκτρώσεις.

Ξύπνα ρε! Και μην τους δίνεις ιδέες, ικανοί είναι να το κάνουν..! Αμφιβάλλεις..?
.

2 σχόλια:

sure-realism είπε...

Δεν αμφιβάλλω καθόλου προσωπικά....πράγμα το οποίο φαίνεται και από το ό,τι πριν διαβασω την πορτακαλί σου υποσημείωση...το είχα ήδη πιστέψει... οπότε τσιμουδιά και μη δίνεις ιδέες...!

Rosa Del Foc είπε...

;-)