24/5/12

Οδηγός Επιβίωσης για Bloggers

Ή μάλλον καλύτερα ένα καλό σωσίβιο σε περίπτωση πλημμύρας και καταστολής. Μιας και τα κακά μαντάτα δυστυχώς πληθαίνουν ολοένα, όπως διαβάζουμε στον ιστό:

Εδώ και μια βδομάδα όλα τα Ελληνικά blogs της Google που φιλοξενούνται στη πλατφόρμα του Blogspot έχουν πλέον και κατάληξη .gr πράγμα το οποίο σημαίνει πως πλέον υπάγονται στην Ελληνική νομοθεσία. Αυτό σημαίνει πως πλέον, εάν κάποιος κάνει μήνυση σε ένα blog με κατάληξη blogspot.gr για συκοφαντική δυσφήμηση, γίνεται άμεσα άρση του απορρήτου, καθώς η Ελληνική δικαιοσύνη προβλέπει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών ακόμη και για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης,το οποίο είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Με άλλα λόγια, πλέον εάν κάποιος ενοχλείται από το τρόπο γραφής ενός
blogger,ή θεωρει το κείμενο που εχει στο ιστολόγιο του, προσβλητικό για το άτομο του,θα μπορεί να πηγαίνει στην αστυνομία,να καταθέτει μήνυση και έπειτα η υπόθεση θα πηγαίνει στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Κάπως έτσι λοιπόν, τόσο εύκολα και απλά…η Google μας υποχρεώνει σε ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ εάν δεν θέλουμε να γίνουμε θαμώνες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.”

Όπου βέβαια μπαίνει κλειδί δημιουργείται και αντικλείδι και για όπου αυτό δεν πιάνει υπάρχει και ο δυναμίτης. Εξειδικευμένα πράγματα αλλά χρήσιμα σε όσους γνωρίζουν λίγο παραπάνω την κομπιουτερική, μιας και για πρώτη φορά στην Ελλάδα δικαστήριο επιβάλλει συγκεκριμένα τεχνικά/τεχνολογικά μέτρα παρεμπόδισης της πρόσβασης χρηστών σε ιστοσελίδες/servers. Περισσότερες εξηγήσεις in void.
 
Τα πράγματα έχουν δρόμο ακόμα αλλά φαίνεται ότι η Εξουσία και ο Μεγάλος Αδερφός τρέχουν ντοπαρισμένοι, γι αυτό καλού κακού ας πάρουμε κάποια μέτρα προστασίας και ας λάβουμε υπόψιν τις τεχνικές συμβουλές του radio dada. 

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε τον οδηγό.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δώρο direct download απο έναν τακτικό αναγνώστη: http://soldat.gr/Odigos-Epibiosis-Gia-Blogger.pdf

Utopia είπε...

πολύ ευχαριστούμε!

Kostas είπε...

Ασχετο φίλε μου ! Εχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται με τα Blogs . Με τον καινούργιο νόμο . Θα σε πονέσει κι εσένα ο νέος νόμος περί Λογοκρισίας και Πνευματικών Δικαιωμάτων . Ψηφίστηκε στις 16 Μαίου κάτω από το τραπέζι και από μία κυβέρνηση που δεν έχει τη λαϊκή ετυμηγορία . Ας μαζευτούμε λοιπόν όλοι εμείς να δούμε τι θα κάνουμε . Εμείς μόλις αναρτήσαμε τα Κακά Μαντάτα .

Rosa Del Foc είπε...

Πολύ ευχαριστούμε το Ράδιο Ντάντα που έφτιαξε τον “οδηγό επιβίωσης” και μας έδωσε τα φώτα του... Είναι κάποιες “τεχνικές” γνώσεις που θα μας χρειαστούν για να φτιάξουμε αντικλείδια σε ένα σύστημα που όλο και κλειδαμπαρώνει πόρτες, σ' ευχαριστούμε κι εσένα “τακτικέ αναγνώστη” που βοηθάς στην μετάδοση αυτής της γνώσης..! Συμμερίζομαι την αγωνία σου/σας Ηyena76 αλλά δεν έχω κάποια έτοιμη λύση, είμαι όμως ανοιχτός στο να συναντηθούμε και να το ψάξουμε το θέμα... Αλήθεια, σας είχα στείλει κάποτε ένα προσωπικό e-mail στο urban aspirines, το πήρατε ποτέ..?

----- είπε...

Και'γω παιδευόμουνα με αναποτελεσματικά προγράμματα αποθήκευσης sites που κατέβαζαν 2-3giga πράμα και δεν ήταν καν ολόκληρο το blog moy

Ten Thousand Eyes είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρησιμότατο "οδηγό επιβίωσης". Μέρες που είναι, μέρες που έρχονται, αχρείαστος να είναι, αλλά ας έχουμε και Plan B.

Radiodada είπε...

Ωραία. Ας καταθέσω λοιπόν κι εγώ τις ευχαριστίες μου και σε εσένα Rosa Del Foc για το ποστάρισμα αλλά και σε όλους του φίλους που προώθησαν την εν λόγω πρωτοβουλία και κομεντάρανε στην ανάρτηση.
Thanks και ελπίζω σύντομα να πάει το πράγμα λίγο παρακάτω και να εμπλουτιστεί.
Καλή συνέχεια σε όλες και όλους
Keep up
Radiodada
ΥΓ. Εναλλακτικά πάντως θα πρότεινα στον κόσμο που διατηρεί blog, να κατοχυρώσει μία “διεύθυνση-καβάτζα” σε κάποια πιο "φιλική υπηρεσία" blogging (π.χ. Tumblr) γιατί η όλη φάση (προς το παρών φυσικά) αφορά κυρίως τον blogger.